HighPress – aktiv emballeringsteknologi for økt holdbarhet

Problemet som løses: Listeria er en utfordring i ferske produkter som røkelaks og kjøtt, da bakterien tåler både kjøling og mild behandling. Dagens konserveringsmetoder svekker ofte kvaliteten. BacPress kombinerer naturlige bakteriedrepende peptider med skånsom høytrykksbehandling, og forlenger holdbarheten med opptil to uker uten å gå på bekostning av smak og tekstur.

Forskningsgrunnlag: Teknologien bygger på forskning fra NMBU, NTNU og Nofima. Resultatene viser høy effekt mot Listeria. Utviklingen videreføres gjennom et kommersialiseringsprosjekt fra Norges Forskningsråd ledet av Ard Innovation.

Status og neste steg: Pilotproduksjon bioaktive peptider er optimalisert, og prosessen valideres i industrielle omgivelser. Videre planlegges patentering, regulatorisk godkjenning for inline-bruk, og ferdigstilling av en kommersiell strategi med sikte på industriimplementering og investortilgang.

Vil du vite mer?
Vi ønsker kontakt med forskere og næringsaktører som vil bidra til å løfte teknologien videre.

Idéhavere: Dzung Diep (NMBU), Tone Mari Rode (Nofima) og Nadav Bar (NTNU)

Kontakt:

Johan Biørnstad

Forretningsutvikler

Kontaktperson KBM (NMBU), VET (NMBU), Miljø- og naturressurser (NIBIO), Skog og utmark (NIBIO)

+47 98860843