I dette frokostmøtet vil du få kunnskap om hvordan mikroorganismer kan bedre helsen til fisk og planter. Du vil også få vite hvordan nye metoder kan bidra til å redusere spredningen av antibiotikaresistente bakterier i miljøet. Kan mikrober bli til bærekraftige innovasjoner?
Frokostmøte 19. mai 2022: “The good, the bad and the ugly: Mikrober og innovasjon i Én helse-perspektiv“
Resistente mikrober skaper store utfordringer for helsen til mennesket og dyr. Samtidig er vi mennesker og dyr avhengig av å bruke antibiotika for å bli friske, og vi bruker sprøytemidler for å gjøre maten vi spiser trygg. Hvilke løsninger har vi på problemet?
Problematikken med resistente mikrober er global og settes ofte i sammenheng med begrepet «Én Helse» Begrepet brukes om sammenhengen mellom menneskers, dyrs og miljøets helse. Med andre ord ser man en klar kobling mellom tilstanden i miljøet, matsikkerhet og dyrevelferd med menneskets helse.
På frokostmøtet 19. Mai får vi besøk av selskaper og ett forskningsprosjekt som har ulike bidrag for å bedre helsen til mennesker, dyr og miljø. Alle innleggene har det til felles at mikrober er utgangspunkt for smarte løsninger som gir en positiv helsegevinst for mennesker, dyr og miljø.
Noen av løsningene er allerede kommersialisert, mens andre er under utprøving. Alle løsningene er fremtidsrettet, bærekraftige og med industrielt potensiale. I dette seminaret er både akvakultur-, landbruk- og vann- og avløpssektoren representert.
Dato: 19.mai
Tid: 08:15 – 10:00
Sted: Auditorium Gullvepsen, Bikuben, Oluf Thesens vei 35, 1430 Ås
Seminaret vil også strømmes. Lenke vil bli sendt via Outlook-invitasjon til deltakerne.
Oppdatert program:
08:15-08:40: Mingling og enkel servering
08:40 – 08:45: Introduksjon
08:45-09:00: Innlegg ved daglig leder Kira Salonius (Previwo) (Tittel kommer)
09:00-09:15: Innlegg ved Argribiox (Tittel kommer)
09:15-09:30: “Trenger vi ny teknologi for å redusere utslippet av resistente bakterier i miljøet?” ved professor Yngvild Wasterson (NMBU Veterinærhøgskolen).
09:30-10:00: Spørsmål og diskusjon. Ledes av Harrieth Lundberg, prosjektleder Entreprenørskapslandsbyen Campus Ås.
Meld deg på her: Frokostseminarserien “Fra idé til suksess” – Frokostmøte 19 mai. – Nettskjema
Om frokostseminarserien “Fra Ide til Suksess”
Frokostseminaret «“The good, the bad and the ugly”: Mirkober i Én helse-perspektiv” er en del av seminarserien «Fra idé til suksess» er i regi av prosjektet «Entreprenørskapslandsbyen Campus Ås» og i samarbeid med The Life Science Cluster.
Gjennom denne frokostseminarserien vil du få innblikk i mye av de spennende innovasjonshistoriene og -mulighetene ved NMBU. Du vil få servert flere innovasjonsperspektiver, fra studenter og forskere til teknologioverføring og kommersialisering. Som en bonus får du også et innblikk hvordan innovasjonsøkosystemet ved NMBU fungerer.
Prosjektet «Entreprenørskapslandsbyen Campus Ås» er et samarbeid mellom Ard Innovasjon, Eik Lab, Aggrator og NMBU. Alle er aktører i innovasjonsøkosystemet ved NMBU og på Campus Ås. Prosjektet er finansiert av Viken fylkeskommune.