FAQ
Slider

Ofte stilte spørsmål

Har du et spørsmål du ikke har funnet svar på? Se gjennom våre ‘ofte stilte spørsmål’, eller ta kontakt med oss slik at vi kan hjelpe deg videre.

Hva er en DOFI? DOFI = Disclosure of Invention. Dette er det meldeskjemaet som ansatte skal bruke for å informere arbeidsgiver om et forskningsresultat som man antar kan ha kommersiell anvendelse. Alle ansatte er pålagt å melde inn slike funn. Når ARD har mottatt meldingen vil vi invitere til et møte hvor vi sammen finner den beste veien videre.
Hva får en forsker igjen for å kommersialisere? Hovedregelen er at 1/3 av inntektene ved kommersialisering skal tilbakeføres til idehaver(ne), 1/3 til forskningsmiljøet og 1/3 til Ard Innovasjon. I tillegg har NMBU en regel om at de første 100 000 skal gå til idehaver(ne).
Hva regnes som ansatte? Med ansatte menes alle de som utfører arbeid eller tjenester på vegne av NIBIO eller NMBU, og som mottar kompensasjon for dette. Begrepet ansatte inkluderer blant annet følgende:
  • Forskere
  • Ikke-vitenskapelig ansatte
  • Phd-studenter
  • Vitenskapelige ansatte
Koster det penger? De tjenestene som Ard Innovation utøver for ansatte og studenter er kostnadsfrie. Dersom vi skal arbeide for etablerte selskaper kan vi gjøre dette mot betaling.

Andre spørsmål?

Finner du ikke svar? Ta gjerne kontakt, så skal vi hjelpe!

Jorun Pedersen

Administrerende direktør / Kontaktperson LANDSAM og HH

(+47) 92631425

jorun.pedersen@ardinnovation.no